Tips-tips Menyewa Kereta di Malaysia

Menyewa kereta telah menjadi keperluan bagi ramai pelancong untuk mengunjungi mana-mana destinasi mengikut kehendak mereka sendiri. Ini memberi pelancong kebebasan dan fleksibiliti yang sangat diperlukan semasa perjalanan tanpa terikat dengan apa-apa yang dijadualkan. Sekiranya anda baru atau tidak biasa dengan perkhidmatan penyewaan kereta, berikut adalah beberapa tips yang berguna untuk membantu anda.

Pilih kenderaan yang betul

Memilih kenderaan yang betul dan sesuai adalah paling penting! Sekiranya anda mempunyai bercuti-cuti dengan keluarga besar atau dengan kawan, tidak dapat dinafikan bahawa saiz kenderaan akan menjadi perhatian utama anda. Sedan besar, minivan, dan SUV memberikan ruang yang cukup untuk menampung penumpang dan bagasi mereka. Sebaliknya, kereta yang lebih kecil adalah pilihan paling ekonomik untuk keluarga kecil, pasangan dan pelancong bajet. Oleh itu, pilihlah dengan bijak untuk memastikan anda menyewa kenderaan yang tepat untuk perjalanan anda yang akan datang.

Cari agensi sewa yang baik

Kini, ramai yang menjadi mangsa syarikat yang tidak berlesen. Terdapat banyak syarikat yang memang bagi harga yang sangat murah, tapi servis mereka pun sama-sama standard sahaja. Tetapi Sebelum anda menempah kereta sewa, anda harus membandingkan harga, tarikh, dan ketersediaan dari semua syarikat sewaan kereta utama.

Anda boleh membandingkan banyak tawaran sewa kereta di laman web kami dan mencari pakej terbaik yang memenuhi keperluan dan anggaran anda.Tetapi dengan Ideal Auto Rent, kami memastikan bahawa setiap kenderaan adalah selalu diservis. Kami juga akan membuat pembasmian kuman pada setiap kenderaan. Anda tidak perlu risau lagi dengan adanya servis kami!

Fahami harga & caj ekstra

Untuk mengatasi permintaan sewa kereta yang semakin meningkat, terdapat pelbagai jenis perkhidmatan penyewaan kereta yang tersedia untuk jangka masa harian, mingguan, bulanan atau jangka panjang. Walau bagaimanapun, pakej sewaan kereta berbeza dengan yuran dan caj berbeza. Harga sewa kereta boleh berbeza-beza bergantung pada jangka masa sewa, model kenderaan, lokasi dan lain-lain. Perlu diketahui bahawa sebilangan penyedia sewaan kereta mungkin mengenakan bayaran tambahan seperti bayaran insurans, pulangan lewat, pentadbir atau pemprosesan.

Tidak ada orang yang suka ditanggung dengan perbelanjaan yang tidak dijangka semasa melakukan perjalanan. Oleh itu, penting untuk memeriksa terma dan syarat sebelum anda sewa dengan sesiapa sahaja. Tapi jika anda sewa dengan kami, jangan risau kerana kami tidak akan mengecajkan anda sesuka hati. Semua harga kami adalah telus!